Avantaje ale depozitelor bancare pentru persoane fizice

Dobândă în euro de până la 4,10%
Termene flexibile
Bonus la dobândă
Fără comision de retragere [>1]
Posibilitate de negociere [>2]

Ofertă specială

Am pregătit pentru tine oferta promoțională la Depozitul Patria Clasic în Euro la 13 luni cu dobândă de 4,10% [>3] valabilă până la 15.01.2024. În plus, te așteptăm cu un curs de schimb valutar foarte avantajos.

Poți afla mai multe informații despre acest produs în orice sucursală Patria Bank sau completând formularul de mai jos și te sunăm noi.

Economisește timp și programează-ți online vizita în agenția Patria Bank dorită aici.

Dacă ești client nou, intră pe platforma Patria de Oriunde și constituie depozitul în euro 100% online, simplu și rapid.

Tot ce trebuie să știi

Depozitele se pot constitui de orice client în unitățile teritoriale ale Băncii, iar clienții noi pot să își constituie depozitele 100% online, fără niciun drum la bancă prin platforma Patria de Oriunde.

Depozitele bancare la termen pentru persoane fizice Patria te ajută să economisești în ritmul pe care îl dorești. În oferta noastră vei găsi următoarele depozite bancare pentru persoane fizice: Depozitul Patria Clasic, Depozitul Patria Plus, Depozitul Patria Senior Plus.

Caracteristici

Moneda depozitului poate fi lei (RON), euro (EUR) sau dolari americani (USD), iar depozitul poate fi constituit pe o perioada de la o lună până la 24 de luni, suma minimă fiind 100 de lei, 20 de euro sau, respectiv, 20 de dolari.

Este permisă suplimentarea sumei din depozit doar în cazul depozitelor Patria Plus și Patria Senior Plus. Clienții au opțiunea de reînnoire automată a depozitelor la termen, cu sau fără capitalizarea dobânzii.

Depozitele la termen au opțiunea de reînnoire automată (cu sau fără capitalizarea dobânzii) pe aceeași perioadă cu cea inițială de constituire, dar nu mai mult de perioada totală de existență a depozitului de maxim 2 ani.

Dobânda este fixă

și poate fi plătită în funcție de opțiunea clientului, la scadență sau lunar[>4].

Dobânzi pentru depozitele constituite prin Internet/Mobile banking pe o perioadă de 12 luni

  • Depozite în lei: până la 6,50%/an.
  • Depozite în EUR: până la 3,25%/an.
  • Dobândă în USD: până la 3,35%/an.

Care sunt costurile legate de depozitele la termen

  • ZERO comision pentru depunerea de numerar, indiferent de moneda în care este constituit depozitul
  • ZERO comision de deschiderea a contului curent în lei / EUR / USD
  • ZERO comision de retragere a numerarului din depozite, la scadență, în condițiile menționate la punctul 1 din secțiunea Note
  • Conform legii, veniturile din dobânzi sunt subiectul impozitării la sursă prin aplicarea impozitului pe venit (10%).

Note

[<1]Comisionul pentru retragere numerar este zero în ziua scadenței (pentru depozitele constituite cu opțiune de prelungire automată și depozitele cu opțiune de lichidare la scadență) sau în ziua lucrătoare următoare scadenței (pentru depozitele constituite cu opțiune de lichidare la scadență) în limita a 60.000 lei (sau echivalent)/client/lună.

[<2]Există posibilitatea de negociere a dobânzilor dacă, la data solicitării unui depozit, suma minimă a depozitului ce urmează a fi constituit este de 25.000 lei (sau 5.000 EUR/5.000 USD, în funcție de moneda) și totalul sumelor din depozitele deținute în bancă (inclusiv depozitul ce urmează să fie constituit) este de minim 100.000 de lei (sau echivalent). Depozitele cu dobandă negociată se pot constitui doar în unitățile teritoriale ale Băncii.

[<3]Oferta este dedicată oricărui client nou sau existent și poate fi accesată în orice agenție sau prin platforma online Patria de Oriunde (accesibilă doar pentru clienții noi ai Băncii). Dobanda este valabilă pentru sume noi economisite, care vor duce la o creșterea cu încă 30% al soldului total al clientului existent la 09.08.2023 (soldul total, incluzând toate valutele, este compus din: sumele aflate în conturile curente, sumele aflate în conturile de economisire și sumele aflate în depozite). Dobânda anuală este de 3,80%.

[<4]Dobânda poate fi plătită lunar dacă produsul are o maturitate de minim 3 luni și este fără capitalizare

Apply for product