Despre Western Union

Vrei să trimiți bani în țară sau străinătate? Îți stăm la dispozitie cu rapiditate, experiență și calitate, oferind servicii de transfer de bani în sistemul Western Union, în toate unitățile noastre teritoriale.

Western Union beneficiază de o rețea de peste 500.000 de locații ale agenților în peste 200 de tări și teritorii, iar în România serviciul este disponibil și în cele 45 de sucursale Patria Bank.

Serviciile oferite de Patria Bank și Western Union

 • Transfer de bani din străinătate în România – bucuriile mici scurtează distanțele mari, iar tu cel rămas acasă, știi asta cel mai bine. Cu Western Union primești bani rapid.
 • Transfer de bani din România în străinătate – cei dragi aflați departe de tine pot primi sprijinul tău oriunde s-ar afla.
 • Transfer de bani din România în România – și atunci când ești în țară, dar departe de ai tăi poți să le oferi celor de acasă o bucurie. Cu Western Union este simplu să transferi în lei sau euro peste tot în România. Sunt peste 6.900 de locații ale agenților din țară de unde tu poți să trimiți, iar ei pot să ridice banii transferați.

Pentru trimiterile de LEI și EUR din România în România este disponibil un serviciu suplimentar, în condiții avantajoase, prin intermediul căruia banii trimiși prin Western Union sunt disponibili pentru a fi ridicați de către destinatar dupa 6 ore de la momentul trimiterii.

Trimite și primește bani

Ce trebuie să faci pentru a trimite bani:

 • Te invităm la cea mai apropiată locație Patria Bank, trebuie doar să ai un act de identitate valabil, să menționezi țara de destinație, suma pe care dorești să o trimiți și numele complet al destinatarului
 • După ce ai depus suma pe care dorești să o transferi, precum și comisionul, operatorul Western Union va introduce detaliile tranzacției tale în calculator și va tipări chitanța “pentru trimis bani”
 • Te rugăm să verifici toate detaliile tipărite pe chitanță, să te asiguri astfel că acestea sunt corect introduse și să semnezi chitanța
 • Pe chitanță vei primi numărul de control al transferului de bani (numit MTCN, reprezintă un număr de zece cifre) și suma achitată
 • Banii vor fi disponibili pentru a fi ridicați rapid după ce ai primit chitanța cu MTCN-ul. În general sumele sunt disponibile la plată în cateva minute, atât când trimiți bani cât și când primești. Intervalul este supus termenelor și condițiilor serviciului, incluzând orarele de funcționare ale agenților și diferențele de fus orar.

Ce trebuie să faci pentru a primi bani:

 • Te invităm la cea mai apropiată locație Patria Bank cu un act de identitate valabil
 • Te rugăm să îi comunici operatorului Western Union țara din care ți-au fost trimiși banii, numele complet al expeditorului, suma exactă pe care o aștepți, precum și numărul de control al transferului de bani (MTCN)
 • Pentru a efectua plata, operatorul Western Union va verifica actul de identitate și informațiile pe care i le-ai furnizat
 • Te rugăm să verifici toate detaliile tipărite pe chitanța “pentru primit bani” pentru a te a asigura că sunt corecte. Operatorul îți va înmâna banii și chitanța

Taxe și comisioane

Comisioanele aferente tranzacțiilor de numerar sunt standard și se vor plăti numai de către expeditor. Poți consulta aici taxele si comisioanele Western Union.

Pentru mai multe informații legate de serviciul Western Union, te rugăm să ne contactezi la InfoLine, 0800 410 310 (număr apelabil gratuit din orice rețea de telefonie națională), disponibil de luni până vineri, între orele 09:00 – 19.00 sau să consulți website-ul Western Union Romania.